Tandläkarbesök och övertrött

Idag har Wilmer varit hos tandläkaren (tandsköterskan) för första gången på ett rutinbesök. Även om vi nu har borstat hans tänder i över ett år är han oftast helt omöjlig... Han öppnar munnen men när det ska börja borstas så ska det stängas, stretas emot och jävlas!! Vi har försökt på alla sätt men inget verkar passa herrn.
Olika tandborstar
Bamse, gosedjur, mammor och pappor som borstar tänderna
Wilmer får borsta på ovanstående om han vill (och det vill han hellre)..
Olika tandkrämer
Arga, roliga, tokiga, busiga, ledsna försök till borstning
Försökt finta honom på olika sätt men inget vill fungera 

Han tycker däremot om att suga och tugga på tandborsten och även spotta ut.. Hm känns inte direkt kul när man tvingar in den där tandborsten, blir troligen inte bättre av det heller... 

Fast idag lyckades Mattias hitta ett sätt så att det gick att borsta riktigt hyffsat, hahaaa inte det snällaste kanske men troligen heller inget skadligt (hoppas jag). Vet inte var han får sina idéer ifrån men han kittlade honom och då gapskrattar han så då var det tydligen lätt att komma åt de små bissingarna.. Tyvärr ingen metod jag kommer att använda, haha stackars Wilmer.

Mattias fick följa med honom, jag har tagit alla sprutor på BVC hittills så det var minsann hans tur idag! Det hade gått jättebra... som alltid när jag förväntar mig det värsta. Hon kollade bara så han fått alla tänder. Han fick en tandborste, lite vanligt snack om minimalt med socker. Sedan sa hon också att det inte var så jättenoga att "borsta", det viktigaste var att försöka och gnugga på lite tandkräm (flour) så att det blandade sig i munnen. Pusssst, vad skönt!  

När Wilmer kom hem bakade vi lite bullar (med massor av socker :)) och tekakor. Wilmer käkade helst deg, som vanligt.

Min idag mycket jobbiga trollunge vägrade att sova middag, hör inte till vanligheterna. Snacka om övertrött!! Han var under eftermiddagen överallt hela tiden. Tjatade, skrek, gnällde, skrattade och stökade omkring som en elvisp. Myror i brallan eller? Gick inte att varva ner, tillslut blev det sängen och jo då, han slocknade ordentligt redan vid 18-tiden...



                


                 
Ikväll har jag och Gson rivit lite i köket. Vi ska göra om lite... Lite nytt golv, kakel, tak och annat småpyssel.. Haha det var ju snart 2½ år sedan sist..börjar bli gammalt :) Nej, men nu har vi bott in oss lite och trivs egentligen inte alls med hur det ser ut nu. Tanken är ju att vi ska bo här ett tag till och då känns det viktigt att vi ska kunna trivas. Köket är även yttepyttelitet så vi får se om det går att piffa upp till det bättre... Vi har ju tagit bort lite fönster här och var och det blir lite annorlunda både var det gäller ljus och köksskåpsplanering m.m..
Vårt tempo är ju inte det bästa heller men vi får iallafall hoppas på det bästa :)