Lugnet före stormen?

Åh, vad gött jag har det. Jag och lille Love. Vi dricker kaffe, kollar på Malou och julrecept. Det är lugnet före stormen. Tänk om han har kolik? Med Wilmer visste vi inte riktigt vad vi gav oss in på men det skulle nog mest bara bli gulligull och rosa moln. Med Challe visste vi bättre, då var vi bombsäkert inställda och förberedda på gallskrik mellan 15-21 dagligen, magont, Von Rosenskenor, att ungen endast somnade i famnen trots att han skulle ha en storebror som behövde uppmärksamhet, osäkra tvåbarnsföräldrar, onöjd unge, sömnlösa veckor, månader, överlevnad.. ren överlevnad men med vetskap om att det en dag skulle vända till det bättre. Men tji fick la vi!! Challe var väldens lugnaste och mest okomplicerade bebis. Äta, sova (vart som helst), skita och le (med sitt knölöga). Så hur ska det bli nu när vi typ har inställningen: Vi kan la det här nu... eller? 

Tänk om det blir alldeles förjäkligt? Till största delen vill jag tror att de lite mer orosa-molnsbebisarna ("jobbiga bebisarna") beror på just osäkra föräldrar eller i värsta fall brist på tid och tillfredsställda behov för/hos bebisen. Finns väl säkert en och annan bebis som av naturen är "jobbig" och svår att förstå sig på utan föräldrarnas inverkan.. men jag tror att de är få. I nuläget känner jag mig mer självsäker och har en större självinsikt än någonsin. Tre barn har jag aldrig haft men erfarenhet som förälder och människa har jag mer av så det borde ju göra sitt till så att säga. Det som skulle kunna brista är kanske tiden men mina söner är väldigt självgående, empatiska och självsäkra så jag hoppas verkligen att det inte ska bli några problem. 

Så lugnet före stormen nu kanske.. eller kanske inte. Vem vet? Ingen. Så vi lägger den energin på nåt annat tills vi vet hur det blir. Avskrivet och klart! Gson jobbar, Wilmer är i skolan och Challe på dagis (förskolan). Challe ska rida häst nu ser jag från mitt fönster.. om han vill. 

Ikväll ska han ha lucia. Förra året var han vansinnigt arg och sjöng inte ett ord efter tio års fight med sin far om att han inte ville vara med. Idag ser han fram emot detta på ett helt annat sätt. Lite mognare man, hehe.. Han vill vara Hulkenpepparkaka, vilket enligt herrn innebär hulkendräkt med mask och allt och därefter pepparkakeklär över.. eller också kan han tänka sig spiderstjärngosse.. Mmm spidermandräkten och en stjärngossestrut. 

Jag ska försöka få honom att konvertera till en helt vanlig overallklädd pepparkaka (utomhusframträdande) istället men senaste veckans övertalningar har inte fungerat så vi får se. 

Dom längtar efter snö. Men deras "surfplattor" åker skitsnabbt i backen ändå. Iallafall Wilmers.. han ser ut som pappa-Rudolf från Sunes Jul när han studsar förbi som ett streck i raketfart.