Var är lagargubbarna?

Challes sjuka håller i sig. Jag trodde den skulle vara över idag. Han spydde som jag vet inte vad i förrgår och igår var det endast feber.. men i eftermiddag kom det diarré till förbannelse. Soffan inblandad såklart. Alltså jag tycker riktigt synd om vår övertvättade soffa! Hur mycket ska den behöva tåla egentligen? Kattkiss, barnpink och diarré... tur att den har avtagbar klädsel. Det var liksom prio ett när jag skulle byta de fula budgetskinnimitationssofforna mot tygsoffa. 

Lille Challeman. Efter han tömt ur mer än vad som är logiskt möjligt att ha i sin lilla barnkropp blev han superhungrig.. Han petade bara i middagen idag men har druckit bra. Vad vill du ha då? Önskekost för det lille barnet.. nu hade han ju inte kräkts på ett tag heller. Fiskpinnar och mos önskade han sig och hans önskan var min lag. Är det inte färdigt snart??.. hann han att fråga 18 gånger innan potatisen kokat klart. Fiskpinnarna körde jag i ugnen för att göra dem lite mer ostekta och skonkostvänliga. När hans önskekost väl stod serverad framför honom så petade han i sig lite av moset bara. 

En stund senare hostade han till... och som en sån där oförklarlig mamma reflex hade jag förflyttat mig flera meter på nån hundradels sekund för att i nästa stund sitta intill honom med hans spya i mina händer. Allt för att rädda soffan såklart.. och det gjorde jag nästan också. Fräscht hann jag tänka tre gånger när jag på något vänster ledde honom och spyan ner till toaletten... 

Sedan blev det inga mer spyor. Han somnade i Wilmers rum med Mysan och Postis Per. Katten har varit mycket för Challe idag. Hon har hållit sig intill honom ovanligt mycket. Hon är ett smart djur, det märkte jag redan första gången jag träffade henne under en zombiepromenad för några veckor sedan. Hon känner nog av när människor inte mår som dom ska.

Wilmer har det fortfarande rätt så supertråkigt tycker han. Challe leker med honom när han orkar. "Kan INGEN komma hit och leka med mig? Kan jag inte få ringa till nån?" Men det går inte för det är ingen som vill komma hit och leka när Challe är magsjuk. 

Jag hoppas att han tömde ur sig sina sista virus eller bakteriekillar ikväll och att han är frisk och sitt vanliga jag imorgon. Han undrar själv om inte lagargubbarna har lagat färdigt i magen snart. De borde de ha gjort till imorgon. De kanske till och med skickat över maggrejerna till mamman som geggat med utgifterna de senaste dagarna? Vi får se imorgon.