Kalasat/Fästingfobi

I förmiddags hämtade Nettis mig. På agendan stod det kalas hos mormor. Men vi skulle till Hem & Hobby i Hjo innan vi styrde mot Tidaholm. Vi minns inte hur vi kom till Hjo för det pratades hela vägen dit men vi kom fram iallafall. 

Jag har inte varit i den där nya och stora affären förut. Wow! Där skulle jag kunna gå omkring i minst tre dar i sträck. Fick med mig lite ateraljer hem. Tiden liksom bara rann iväg därinne och vips så var det knappt om tid till kalasstart. 

Vi kom inte sist iallafall. Det gjorde mina grabbar. De hade haft fullt upp med att säga "fula ord" i deras walkie-talkies gårdagens film var INTE bra att se på! Även om Wilmer inte är jättebra på engelska så hade han tydligen snappat upp det han inte skulle. Fuck you har han lärt sin bror idag. Fuck you lärde han sig själv igår.. tydligen. När jag så här i efterhand kikar i föräldrafacit så står det klart och tydligt att Wilmrar inte ska kolla på Jackass! Bra då vet jag det. Det fula ordet leder till spelförbud om det används en gång till. Bra, då vet ni det. När Gson avstyrt deras otäcka walkie-talkiesamtal så var det dags att åka... men då var Challe snabb som en vessla med att göra sig kalasfin och måla hela ansiktet med läppstift och när han var rengjord och de väl var på vägen så var det tydligen en traktor framför som var svår att köra om. Vi hade redan börjat käka mormors goda mat innan de väl kom fram. 
Goda tårtor efter maten. Wilmer hade här redan plockat till sig rosen på den bruna. Challe ska precis få rosen från den vita. 

..och Tula fick sig en extra ros av mormor. 

Mamsen

Det slog mig att jag inte var så vidare värst kalasklädd. Inte skogsklädd heller. Jag trodde att jag skulle åka med mina grabbar hem men det blev ändrade planer när det vankades svampsnack. Så jag åkte glädjeligen med Nettis och mamma hem också. Men då slog det mig att jag inte var så vidare svampplockarklädd heller. Inte ens några strumpor på fötterna... Jag fick Mattiad sockar... och jag fick låna Glenns gummistövlar. Storlek 47 bara, passade som handen i handsken ungefär... för jag fick också låna ett par raggsockor av Nettis som jag bollade ihop och la längst fram i stövlarna. Nån svampkorg hade jag inte heller men tur som var så hade jag köpt mig en liten plastalåda för annat ändamål i Hjo. Jag är en riktig tiopoängare om jag får sägat själv. 
Plastalådan fyllde sig iallafall. Den där Kalle Johansson har ett riktigt glänsarår i år. Det fyller ju ut bra i plastlådor. Kantareller fanns det också. Inte i överflöd men jag blev nöjd ändå. Rensningen gick smidigt med Relationspodden som sällskap. Det börjar bli lite av en tradition att rensa svamp tillsammans med Bingo och Katrin. 
Detta är tyvärr inte bara mitt men vi la upp det så här för att det skulle se bra ut, att det skulle se ut som att jag eller annan svampplockare kammat hem det här ensam men nu har jag avslöjat det hela. 

I bilen på väg hem så kröp det något på ryggen. Det var en spindel. Sedan kröp det på hela mig kändes det som. En stund senare promenerade en fet fästing på byxbenet och då kröp det ännu mer på hela mig. När mitt svampsällskap åkt iväg så åkte kläderna av och Gson fick besiktiga mig. Han hittade inte en enda fästing. Skönt tyckte jag... en stund senare när jag skulle ge mig av mot duschen spatserade en hemsk pytteliten fästing på magen!! Han hade ju besiktigat mig?! Det blev en noggran ombesiktning för honom! Efter det har jag inte sett några fler fästingar men det känns fortfarande som att det kryper på hela mig. Så går det när man har en typ yllepylletröja som skyltar: KOM HIT OCH SÄTT ER ALLA SKOGENS FÄSTINGAR! För mig är fästingar nästan i samma klass som ormfobinivån. Jag har aldrig haft en fästing sugandes från mig (vad jag vet), däremot så har de krupit på mig och under Bamses tid så hittade jag ibland fästingar i sängen. Jag hoppas och tror att de inte tycker om mig, att de eventuellt bara använder mig likt ett fordon för att förflytta sig till en annan bättre fästingplats.