Höstblåsor delux

Förra veckan hade Loffe lite feber. Så blir det ju när man börjar på dagis. När jag ringde och sjukanmälde frågade dom om det var Höstblåsor han hade för det var något som gick där nu. Nje, det tror jag inte. Eller det kanske han har fast utan att jag hittat några blåsor? Jaja, lite lätt feber och knappt påverkad i knappt två dar och sen var han som vanligt igen.

I helgen var det klassbollen. Challe spelade på lördagen och Wilmer på söndagen. Pappa Gson var lagledare för båda grabbarna. Jag och Loffe var trogna åskådare. Soligt och riktigt varmt på lördagen. Soligt och rätt varmt men väldigt blåsigt på söndagen. Loffe skötte sig exemplariskt. Han varvade med att springa omkring och leka med brorsorna och deras vänner samt att dricka, pausa i vagnen, sova i vagnen, gå till mormor och morfar och luncha..

På lördag eftermiddag åkte vi upp till Panka. Wilmer och Charlie ville bada i sommarhettan. Lille Loffe då? Han har fortfarande inte badat på annat ställe än i baljan här hemma. Dom andra har gått på babysim och hade varit på badet på fritiden flera gånger om i Loffes ålder. Men med tanke på Loffes kassa hudkostym så har det inte känts lockande. Visst vet jag att jag måste testklorbada honom nån gång.. men han har aldrig bett om det och jag har hittills inte känt något behov av det. 

Men vi packade med hans badkläder iallafall. Panka är ju inte klor.. och om jag känner Loffe rätt så går han inte med på att sitta lungt och nöjt vid sidan och titta på när brorsorna roar sig. Han blir svartis bara de duschar. Han visste direkt vart han skulle. Inte verkade han frysa det minsta heller. Om det gills att doppa sig till magen så vann han första-doppet-tävlingen mot brorsorna. Han älskade att gå omkring och plaska och plocka sand från botten. Ingen gåshud, inget hhutter, inga blåa läppar. Och det var faktiskt inte så kallt för mina fötter heller :) 

På söndagen hade Wilmer sin sista match kl 14. Loffe sov i vagnen men vaknade under matchen. Hade varit precis som vanliga Loffe under dagen. Lite trött när han vaknade men det kan man ju vara om man inte sovit så länge och när man varit på fotbollsplan en hel helg. Efter matchen åkte vi direkt till Skövde till Anna Gson som hade kalas. Love sa inte ett ljud i bilen. Jag frågade grabbarna om han somnat miljoner gånger men nej. Han ser väldigt trött ut och väldigt röd sa Wilmer några gånger. 


När jag pockade ut honom i Skövde var han stoppljusröd på kinderna och kokvarm och slö och hängiga ögon. Vad hände? Solsting? Jag hade smörjt honom, jag hade inte haft honom mot solen när han satt i vagnen, han hade druckit massor, haft solhatt och hade han lekt på gräset på en och samma plätt i mer än 5 sekunder så hade jag solskyddsskuggat honom med min kropp. Nedkyld efter Pankabadet? Men han frös ju inte och borde inte den reaktionen kommit redan på lördagskvällen? 

Hos Anna var han som en slö liten kokvarm trasa som varken ville äta eller dricka. Anna hällde i honom lite Alvedon och han gick med på en Piggelin.. men han var absolut inte Piggelin. Lite fläckig på låren hade han blivit men med herrns hudkostym så är det inget ovanligt att han blir mer fläckig när han är förkyld eller febrig och sånt. 

Han sov som en kratta. Jag jobbade på måndagen. Enligt rapport hade han hög feber och fått massor med utslag och orkade inget och det gick inte lämna honom en sekund. Så Mattias hade fått sitta med honom i soffan precis hela dagen. 

Det var en hängig, klängig, gnällig, kliig, slö och trött kille jag kom hem till efter jobbet. Natten som väntade var nog den jäkligaste i hans liv. Det var nog på riktigt inte längre än 5-10 minuter sammanhängande sömn åt gången för honom innan han vaknade och gallskrek och ålade, kliade, rullade av antagligen både smärtor, klåda och feber.. Mamma kung fick till jobbet i vanlig ordning. Just denna dag var en sån där dag som jag varken hann äta eller kissa på hela dagen. Typiskt! När jag kom hem var det bara att byta av Mattias som hade fått halvvabba sitt dygnspass. 

Ytterligare en soffsittardag hade Loffe haft. Och fortsatte så även på eftermiddagen med mig. Han blev helt hysterisk av att jag bara rörde mig lite i soffan. Lämna mig inte!!! skrek han på skrikspråket. Denna kväll åt han för första gången på dessa dagar sin välling. Allt han fått i sig innan var ytterst små mängder av cola, piggelin och gräddglass. Han sov rätt hyfsat om man jämför med föregående natt. Feber.. men uppvaken hade väl reducerats till kanske endast 15 och han somnade om ganska snabbt. På't igen på morgonen. Mamma kom till Loffe och grabbarna skjutsade jag till fritids.

Jag var i god tid med det uppstod en konflikt med Challe om att han var tvungen att ha tjocktröja så där tidigt på morgonen. Jag hade varken tålamod, ork eller tid till att bråka om det just dör och då men försökte mitt allra bästa. Efter en kvart fick jag liksom bara lämna en storgråtande Challe i olöst konflikt till fritidspersonalen. Sorry! 

Men igår när jag kom hem från jobbet så mötte jag en vanlig men ack så prickig Lofsa. Ingen feber och ingen klåda. När vi käkade kvällsmat åt han massor med yohurt och leverpastej. Han äter!?! Och sedan slukade han vällingen. Och han sov som vanligt (vilket innebär en del uppvaknanden men på ett normalt Loffesätt). 

Han har torkat till. Idag hittade jag bara tre vätskefyllda blåsor men dom har torkat under dagen. Han pillar lite i munnen och har några blåsor på underläppen. Använder tutten en hel del så det blir väl en del friktion där. Men han har varit feberfri hela dagen och ätit precis som vanligt. Viförmiddags tog vi en långpromenad. Han solade benen och fötterna i hopp om att torka ut lite extra.vi kollade på en gräva som arbetade på denna röda dag vid ankdammen, shoppade på Ica och gick till Falevi där pappa Gson tränade. 

Ikväll har vi varit på Götav och firat mammas morsdag i förskott och dom har firat Mattias 34-årsdag i förskott.. han fick en bil och lite annat av dom 😊 Loffe har varit bra och orkat med hela dagen. Imorgon önskar sig Mattias bara att Loffe är frisk i födelsedagspresent har han sagt. Dom andra grabbarna också såklart.