Allt från rabarb till huggorm

Varning för mycket text tror jag...

Jag vaknade idag trots gårdagens oplanerat intagna partydrycker vid 7-tiden.. Gick upp och bytte av Mattias och gosade med min Charlie så mycket jag bara kunde.. Jag saknade honom något offantligt mycket igår! Wilmer också såklart men honom har jag ju klarat mig utan några timmar förr... Challe verkade inte alls berörd av gårdagen, han tyckte om mig lika mycket ändå ♥ när han började bli trött tog vi en promenad.

Det är så sjuuukt vackert ute nu! Bor man i skogen så... ja, det här lilla husets läge går det nog faktiskt i alla fall inte att klaga på.. Smaken är som baken, men jag trivs här uppe! Ibland har jag tänkt mig att jag skulle vilja bo på landet när jag blir stor men nu har jag visst slagit två flugor i en smäll.. ganska ocentralt men ändå inom citys gränser samt omgiven av en underbart lugn och vacker natur så här i bergssluttningen! Det händer ganska ofta att jag bara stannar till när jag knallar omkring i trädskogslandskapet och bara står och tittar och njuter :) Att bosätta mig på ströget eller torget lär ju aldrig inträffa..


I förmiddags skördade jag och Wilmer en hel bärkasse rabarber och cyklade till min farmor, i utbyte fick vi oss en god fika, trevlig pratstund och finfyllda påskägg till killarna ♥ När vi kom hem igen var det till att starta grillen! Fast där blev jag lite störd... vår granne stannade sin motorcykel och meddelade att de utanför sitt skådat en liten huggorm på 1 meter som legat och solat sig och ville uppmärksamma oss på detta eftersom Bamse ofta rastar sig däråt... Huuuu, är det jag som har världens ormfobi eller?? Svar JA! Fast idag jag blev lite nyfiken också.. tog med mig kameran och gick på huggormsjakt.. Fast där fick jag tyvärr eller gladeligen inte napp.. Usch, känns inte alls bra med huggormar så nära inpå!! Wilmer är ju överallt, vi har även en gammal stenmur i trädgården och där tror paranoida lilla jag att alla stadens huggormar bor... inte för att jag stött på någon där men i alla fall... Hm, känns lite dubbelt och sitta här och snacka om att jag älskar naturen och skogen här utanför när det kryllar av ormar som jag är alldeles livrädd för.. äh, men man kan ju faktiskt inte få allt.. gillar inte perfekt..

Challeman kryper i multifart! Ibland ser det ut som han snabbspolar sig själv framåt som i en film typ... Ingen rast och ingen ro!! Idag försökte Mattias köra slut på honom genom att låta honom krypa i Wilmers tunnel 8 gånger på raken :) Han har till och med fixat att klättra upp ett trappsteg i trappan och stått och kikat.. (grindar upp är ett måste imorgon annars blir det ett arginlägg igen!). Challe har även ställt sig upp med hjälp av en fotpall eftersom det låg en TV-kontroll där på.. han ville nog byta kanal... Att sätta honom utomhus hjälper inte, han håller samma tempo där.. Får han syn på något intressant så har han tagit ett par meter innan jag hunnit blinka... I gräset gömmer det sig ju all möjlig skit, har plockat ut både papper, gräs och stenar ur munnen på honom idag (så länge det inte är huggormar jag behöver plocka ut ur munnen på grabben så är jag nöjd, haha fast han ska väl inte käka på annat gräsmatteskräp heller egentligen..). Det är stenhårt punktmarkering på Challeman och inget annat som gäller från och med nu!!


Mattias och Wilmer är nu och tittar på majelden på berget, Challe och Bamse sover och jag tänkte ge mig på ett riktigt hett fotbad (var år sedan sist) i hopp om att stortån ska skrumpna så pass att jag kan klippa upp mitt förbannade nageltrång, riktigt lördagskvällslyx!

Förresten.. är det någon som vill köpa fälgar undrar Mattias..? Alldeles nylackade och med nya små däck på.. Wilmer är snyggare tycker jag :)