Pussmanövreringsnatt

Det allra bästa med nattarbete är att få åka hem och lägga mig när alla andra stressar igång dagen. Bambi på hal is slingrade sig fram de få metrarna till bilen med hela skelettkostymen i behåll. Idag fick jag köra på det underkylda-regn-väglaget i ca 2,3 km/h. När jag vaknar önskar jag att bilen har vinterdäck.

En timma eller två in i arbetspasset fick jag spränghuvudvärk. Sånt händer inte, bara om jag har sjukdom i kroppen. Efter egenkollat, trippelkollat egenmätt blodtryck och två Alvedon kunde hypokondrinilli släppa allvarlig sjukdomstanke och på så sätt undvika en panikångestattack... (det var väl troligtvis en sådan hon fick när Gson fick ringa ambulans). Resten av natten har jag mått som en prins! Det är lycka att vara huvudvärksfri!.. och det är något som jag inte direkt reflekterar över ofta.. det är egentligen väldigt mycket som är lycka utan att man tänker på det.. typ att vara blöjfri, att kunna prata, att inte vara halvsidesförlamad, att kunna pinka på toaletten... att kunna pinka av egen vilja och genom det egna urinröret på toaletten när man känner att det är dags för det, att få dricka hur mycket man vill, att kunna vända sig i sängen, att vara allmänt smärtfri, att kunna gå på hela fötter och ben, att ha krafter att stå på egna ben, att kunna sträcka på benen när man känner för det... tja, listan kan göras oändligt lång. Det är lycka och tacksamhet i mycket som mer än ofta tas för givet och uppfattas som självklarheter.

Jo, ibland snackas det mycket om hot och våld inom vården.. inte det motsatta. Inatt har jag i blixtsnabbhetsfart fått manövrera ifrån två nästan träffande pussar. Klappar på kinden och sånt kan jag manövrera lite långsamt ifrån men pussar?! Nä, där går gränsen, då är det liksom combatduck som gäller. Inviter till att dela säng har jag också vänligt men bestämt tackat nej till... ett grabbatag i ena skinkan blev det dock snabb manöver ifrån. Jag tror ändå att det är enklare att parera sig bort ifrån kärlek än våld. Ett par smällar kommer snabbare än pussar. Inte för att jag är den kvinnligaste kvinnan på denna planet men kommande natt ska jag klä ut mig till man :)

Godnatt