Födelsedag

Idag är det Jimmys födelsedag. 23 år. Tycker precis som förra året att det är lite konstigt med denna dag. Han har ju inte fyllt detta år så jag kan inte säga att han fyller 23 år. 

Charlie tycker också att det är konstigt. Efter vi varit vid graven åkte vi till Götav för att äta. Typ ha kalas.. fast utan födelsedagsbarnet. Challe är väldigt svängig i humöret för tillfället. Glad och överlycklig i ena stunden för att i en blinkning svänga och bli tjurig eller skrikig i nästa. När det var dags att äta svängde han till det sämre. "Jag vill inte äta något, jag vill inte ha kalas för Jimmy för han är inte här." 

Ja, om ja tycker att den här dagen är konstig så är det ju inte konstigt att lille Charlie tycker att det är konstigt att ha "kalas" för Jimmy när han inte sitter med vid bordet. Fast han är med oss ändå försöker jag intala Challe. Jag tror det iallafall. Jag hoppas det. 

Jimmy fyllde 20 år av mitt liv. Nästan åtta månader av Charlies liv. Charlie minns inte själv. Han får hjälp med det. Han vet att Jimmy var världens snällaste kille. Han bråkade aldrig med någon, han slogs aldrig, han gapade och skrek aldrig och han var aldrig elak eller dum mot någon annan så de blev ledsna. En ganska bra förebild. 

Vi spelade Jimmyspelet enligt tradition. Det där spelet som han sydde i skolan bara en liten tid innan han dog. Världens finaste spel som får ihop hela familjen... även om Wilmer är tidernas absolut sämsta förlorare. Charlie är en riktig spelvinnare. Han vann alla omgångar idag och han vinner nästan jämt på yatzy och hans Pettssonspel. Det gör riktigt ont i Wilmer F det! 

Nu är det sovdags och jag ska drömma om hur de kalasar uppe på månen.