Dockans tutte

Käre tid.. Challe kan då minsann byta från bästa humör till sämsta på två röda. Det var egentligen tänkt att han skulle följa med och titta på Majelden ikväll men han blev kl 19.00 vanisinnigt trött (som vanligt).. trots att han sovit lite längre under sin dagsovarstund.

Det var nästan så att han klättrade ner sängen själv.. men! Ikväll skulle de två barborna sova med honom som vanligt... men argt och bestämt skulle också sängen fyllas ut av nalle, koalan, extrasnutten, dockan, dockans väska (med dockans jacka nerpackad), dockans mjuka skallerelefant, dockans haklapp, dockans filt/täcke OCH dockans tutte...

Dockans tutte är ett problem! Dockan tycker om att ha tutten i munnen... Challe tycker om att ta ur dockans tutte ur munnen. Den sitter lite stenhårt men efter ett par hårda kamper och mycket jävlaranamma så får Challe ur tutten (dock hinner han bli vansinnigt irriterad på att det tar sån tid). Challe är egentligen en ganska snäll och förnuftig människa så två sekunder efter att han lyckats få ut dockans tutte tycker han synd om dockan och vill sätta tillbaka den... det klarar inte Challe.. Där behövs det vuxenkrafter för att få in den igen... jädra dum dockuppfinning egentligen.. borde väl egentligen vara en självklarhet att dockmunnen ska vara så pass stor att ett litet charliebarn ska fixa att få in tutten för egen maskin.. 

Eftersom han var så vansinnigt trött så trodde jag att han skulle somna nöjd och belåten direkt efter vällingen där bland alla gosedjur och docka med tillbehör.. Men nepp! Han var fly förbannad därinne. När Mattias kom in satt Challe med hela fejjan fylld av tårar, han var arg.. svinarg för att han inte kunde sätta tillbaka dockans tutte i dockans mun. När dockan sedan fått vuxenhjälp med tutten så drogs den snabbt ut igen. Challe var fortfarande svinförbannad och skrek, gormade och pekade mot hans tutteburk.... Dockan skulle få låna en riktig tutte från Charlies tuttesamling.  

Grejen är att dockans mun är alldelesför liten. Gissa om någon blev totalt ännu vansinnigare när pappa inte lyckades få in tutten i dockans mun. Sedan fick inte dockan sova i Charlies säng.. den skulle ligga brevid i saccosäcken med tutten fejkinstoppad ovanpå munnen.. Där trodde vi att dagens trots var över men... då skulle barborna ut ur sängen, de skulle sova i saccosäcken med dockan.. och med varsin tutte över munnen... likaså nalle och koalan..

Herrn var inte nöjd ändå och fick skrika sig till sömns... Troligen en otroligt övertrött Charlie! Detta beteende hör inte till vanligheterna och kommer inte få göra det hellet! Visst har han alltid varit väldigt bestämd och vetat vad han vill men det här var något utöver det vanliga och en bit över vad som accepteras... Nä, inget mer daltande med dockor, tuttar, barbor och andra gosedjursgrejer i framtiden! Challe får vid läggdags nöja sig med en tutte och en snutte hädanefter!



Men en stund innan var han själaglad minsann! Det är de här stunderna jag får bevara i huvudet när han är flyförbannad och vägrar att ge med sig...