Löften 2012

Här är mina tänkta nyårslöften som jag ska ha fixat när år 2012 är till ända.

Sluta snusa
Jag hade verkligen, verkligen tänkt att köra igång med ett totalt snusstop den 1:a januari men inser att verkligheten inte tillåter mig detta. Jag är sjuk, har åkt på världens förkylning (har gått upp gjort frukost, ätit tillsammans med killarna och sedan lagt mig och inte tagit mig upp igen förrän 16.30 idag.. och är ändå trött). Imorgon är jag ensamstående, säkert också fortfarande superförkyld.. Ett snusstopp imorgon funkar bara inte! Jag tänker sluta när jag är frisk, nästa gång jag har minst en tredagasledighet från jobbet samtidigt som Mattias är ledig samma tre dagar. Det är inte snällt mot mina småkillar att sluta med giftet, abstinera och vara argzombie när de är ensamma hemma med mig! Egentligen ingen panik med att sluta då jag har ett helt år på mig, men gift är vad det är och det passar mig inte, inget jag vill tillföra min kropp längre.. så jag ska sluta så fort jag får tillfälle till det.

Fixa att gå ner i spagat och split
Något som jag av okänt anledning alltid velat klara av men som jag aldrig brytt mig om att försöka klara av. Inget är gratis så här ska det minsann tränas! Egentligen kanske en helt onödig grej med jag tycker att det är lite kul och säkert också ett ganska knäppt nyårslöfte.

Inte sluta träna på form
Japp, kan väl inte blir mer konkret beskrivet än så där. Senaste tiden (juletid) har jag inte varit där alls.. Sedan jag började jobba ordentligt i oktober har det blivit allt mindre och mindre tid där.. Inte så konstigt kanske men jag vill absolut inte att det planar ut mer och mer mellan passen... och tillslut slutar med ingenting.. Jag älskar ju att vara där när jag väl är där, det är att ta sig dit som är det svåra. Mer träningsdiciplin!

Använda veckomatschema
Finns det något tråkigare än att laga mat när man är svinhungrig och inte vet vad man ska laga? ..och när man kommit på vilken rätt som kan tänkas tillagas så fattas det 18 ingredienser... så blir det istället en pizza eller två.. ledsamt är ordet! De gånger vi veckoplanerar blir det aldrig så. En veckomatsedel tänks ut, ibland från huvudet ibland med hjälp av recept (variationen är a och o). Det som behövs inhandlas handlas hem och det fattas aldrig något. Hur svårt kan det vara? Mer ekonomiskt, nyttigare, roligare och trevligare! Här finns inget att förlora :)

Planera tid för kvalitetstid med Mattias
Just nu är vi endast två vandrande föräldrar. Vi leker, vi städar, vi lagar mat, vi jobbar, vi pratar barn, hem, jobb och trötthet.. När killarna lagt sig för dagen är vi båda alldeles för trötta för att orka bry oss om varandra. Var är vi? Jag minns inte när det senast bara var vi.. Eller jo, under julklappsköparruschen dan före doppardan. Kvalitetstiden den dagen var väl den stressiga lunchbuffén som vi mysigt fick slänga i oss för att sedan kunna köpa färdigt alla julklappar. Ibland saknar jag tiden då vi bara kunde sitta tätt intill varandra på en klippa nånstans i lugn och ro utan måsten.. bara vi. Ibland saknar jag tiden då vi kunde gå en lång och lugn promenad.. bara vi. En kvällsmiddag ute nånstans, utan att behöva tillaga och ta hand om disken? Smågrabbarna är absolut värda vår förlorade kvalitetstid men någonstans borde man väl kunna få in en liten del ändå?

Införa veckans frukt och grönt
Haha, nu är knäppnilli igång igen :) Men hur kul är det att försöka vara nyttig? Vad blir det liksom.. Jag har idétorka vad det gäller fruker, bär, grönsaker, örter och allt annat växtligt som jag skulle kunna käka mer av. Hm.. måste köpa frukt.. ja, och vad blir det då? Alltid samma gamla vanliga: banan, äpple och ibland något päron.. Ibland om Wilmer är med så hoppar det tacksamt ner en mango i kundvagnen. Isbergsallad, gurka, lök, champinjoner och en förpackning cocktailtomater.. Hur kul är det i längden? Inget kul! Ne, jag tänkte införa "Veckans frukt och grönt". Jag är absolut inte främande för andra frukter och liknande men jag är så jäkla inkörd på dessa standardgrejer och det gör mig nästan galen. I julklapp fick jag en bok av Liza "Mat som håller dig ung" :) Det är inte det att jag behöver vara ung som är grejen utan mer mina tråkiga slentrianmässiga inköp av frukt och grönt. I denna bok fanns det massor med nyttiga frukter, bär, grönsaker osv. Allt sånt där innehåller ju massor med nyttigheter. "Veckans" ska innebära att jag för varje vecka under detta år kommer att ha en nyttig sak att bekanta mig lite mer med. Lära mig lite mer om innehållet och även stoppa det i mig. Förhoppningsvis lär jag mig på detta sätt att äta lite mer varierat. Vissa saker lär jag testa för första gången medan någon vecka kommer att focusera på de gamla äpplena och bananerna :) Bloggen för självklart följa med i mina vidgade frukt- och gröntvanor!

Mattias kom med ett tillägg alldeles precis:
Att inte sluta blogga
Ok, den tackar jag för. Ska nog fixa detta också.. hoppas jag :)

Ne, nu orkar jag inte lova mer saker. Ikväll har vi varit hos mamma och pappa och nyårskäkat och smällt raketer, killarna orkade inte stanna till tolvslaget.. Mer om detta imorgon.. Snart byter vi år.. Jag har förresten  idag haft en mycket efterlängtad och underbar dröm under min långa sovstund mitt på dagen (på ett nästan övernaturligtsätt hade min syster haft en nästan precis likadan dröm inatt). Denna dröm gör det lite lättare att avsluta detta skitår. Mer om den nån annan dag.. men jag vet att Jimpan har det bra iallafall :)

Gott Nytt År på er allihop!
(ska försöka sammanfatta skitåret nån dag framöver också)